Onze bakkersmutsen lagen al een week klaar. Eindelijk was het zover! We konden met de zestien kindjes van juf Roeselien en juf Nancy vertrekken naar de bakker.
Bakkersvrouw Els toonde ons de weg naar achter, een beetje nerveus volgden we haar. Al snel bleek dat we veel te dik gekleed waren voor in een bakkerij. Bakker Danny zelf, die droeg heel lichte kleren, want het was echt zweten tussen al die ovens.
De bakker toonde ons wat er allemaal nodig is om een lekker brood te bakken: meel, gist, water en vetstof. Het deeg moet worden gemixt, gekneed, moet rijzen, wordt gebakken. Het duurt wel drie à vier uur eer je een lekker brood hebt. Hij vertelde ook nog wat het geheim is van lekker brood, maar dat mogen we natuurlijk niet verklappen…
Bakker Danny wou ons ook nog graag tonen hoe je koffiekoeken en pistolets maakt. Volgende keer als we op zondagochtend een chocoladekoek eten, zullen we er toch even bij stil staan, hoeveel werk de bakker daaraan heeft gehad.
Het was een heel leuke en vooral leerrijke uitstap!
Bedankt bakker Danny en bakkersvrouw Els!