Rood: lieveheersbeestjes – thema mijn lichaam, ziek/gezond

We ontdekten dat elk lichaam anders is, en dat iedereen andere dingen kan met zijn/haar lichaam. Sommigen kunnen met hun handen aan de grond als ze voorover buigen, anderen kunnen dan weer een leuk liedje fluiten, nog anderen kunnen zelfs met hun tong aan het puntje van hun neus. 

Maar wat iedereen kan, is praten. We ontdekten dat we zelfs konden praten zonder woorden te gebruiken. Wat een leuke oefening met lichaamstaal was dat! 🙂

We merkten dat we tijdens het praten veel onze handen gebruiken. Onze handen goed verzorgen en af en toe eens verwennen is dus de boodschap. We kwamen helemaal tot rust tijdens een heerlijke handmassage. 

Bij onze tanden stonden we iets langer stil. De meeste klasgenoten zijn volop tanden aan het wisselen. Krijg je melktanden door elke dag melk te drinken? Hoe poets ik mijn tanden? Hoeveel keer per dag poets ik best? 
We poetsten onze tanden flink in de klas. Eerst even oefenen op het grote gebit in de klas om er zeker van te zijn dat we geen tanden vergaten. En dan schrobben maar! Met blinkende gezonde tanden gingen we ‘s avonds naar huis! 

Ons lichaam goed verzorgen is heel belangrijk. Dat weten we nu wel! Bij de rekenlessen zochten we op hoeveel liter water een kind van 8 jaar ongeveer moet drinken elke dag. Wel 1,5 liter! Wat schrokken wij als wij dat verdeelden over bekers. Wel 8 bekers op een rij! Dat is een hele hoop. In de klas doen we ons best om veel water te drinken, denken jullie er thuis ook mee aan?