Klas Marijke/Danny op zeeklassen naar De Haan

Op maandag 28 mei vertrok de “Duizendpootklas” van Juf Marijke / Mr Danny en Juf Kato op zeeklassen. We vertrokken uit het tropische Lokeren met 30° graden. In De Haan stapten we uit met 23° graden en een zacht briesje. Zaaaalig !!!

Maandag 28 mei.
De eerste dag was direct een boeiende verkenning:
Onze picknick opeten op een terrasje aan de waterkant. Op zoek naar ons huisje … en gevonden met alles erop en eraan. We trekken direct op verkenning naar de zee om onze voeten te verfrissen. Tenslotte krijgen we waar we zo naar uitkeken: een duik in het subtropische zwembad met twee glijbanen alsjeblieft.
Na de heerlijke spaghetti en het piratenverhaaltje was dromenland voor iedereen dichtbij. Tot morgen.

Dinsdag 29 mei.
Het wordt een top-fietsdag. We mogen onze golfcar ophalen aan de receptie van Sunparks. De helft van de groep kan meerijden, de andere helft fietst een heel eind en wisselt halfweg dan de fiets voor de golfcar. Zalig genieten voor iedereen.
In de voormiddag fietsen we een aantal knooppunten bij elkaar tot we op het strand van De Haan een piratenboot helpen ankeren.
’s Middags zoeken we een toplocatie om te picknicken op ons domein.
Dan startte de tweede etappe met de golfcar naar de andere kant. Maar nu was het een tocht met opdrachten: een strandkasteel bouwen met eigen schopjes en emmertjes, een piratenwedstrijd om een kubb-tornooi te bekampen eindigde in gelijkspel.
In de vooravond spoelden we al het strandzand weg in ons privé subtropisch zwembad 😉
Stoverij – gebakken patatjes met sla en tomaat sloten deze zware dag hééééél voldaan af.

Woensdag 30 mei ’18
We worden wakker met een grijze lucht, dus gaan we de binnenspeeltuin verkennen. Ook leuk !
Lap … een half uur later bij 23° graden schijnt alweer de zon en zijn we klaar voor het grote piratenspel. Iedereen loopt zich te pletter om de schat over te brengen zonder gepakt te worden door de snelle Piet Piraat.
Maar het wordt nog erger… we bezoeken het grootste piratenschip van België: “De Mercator”
Het duurt niet lang of we nemen het schip over met z’n hele bemanning. Wij zijn verkleed als echte piraten en alle andere bezoekers begrijpen dat dit eigenlijk “ons schip” is. De plaatselijke bemanning biedt ons zelf flessen rum aan, maar wij hebben liever “Piraten-sapjes en een lekker vieruurtje” !
Daarna nog een uurtje tropisch zwembad vertier … Check !!
Als afsluiter houden we een BBQ-feest ter ere van juf Kato haar geslaagde jaarstage in onze klas – waarvoor een immense appreciatie en dank –
Kortom “Piraten Champagne” voor iedereen.
Slaapwel.

Donderdag 31 mei ‘18
Bezoekdag voor de thuisblijvers Imane & Karim. Juf An en Juf Carita escorteren ze. Knuffels langs alle kanten . Ja ja , wat een leuk weerzien.
Ze worden direct meegenomen naar het subtropisch zwembad. Eindelijk allemaal samen genieten in het verwarmd buitenzwembad. En voor Karim en Imane gaan we voor het eerst naar de kleine glijbanen, want die hoge snelle buizen is niks voor hen.
Deze middag zaten we wel met 13 aan tafel. Dat is al een schone bende hé !!
We zijn natuurlijk ook verplicht om ze mee te nemen naar de zee. We hebben speciaal tot vandaag gewacht om met de go-cars op de dijk te gaan rijden. Het rijden op de dijk onder een aangenaam zonnetje is voor iedereen het toppunt van de hele week. Dan zwaaien we de juffen en onze bezoekers uit . Morgennamiddag zien we ze al terug in de school.
Wij hebben nog tijd om nog een lekker ijsje op de dijk te eten. Daarna wacht ons nog een grote fietstocht langs de polders zo terug naar ons huisje.
Daar heeft juf Kato nog een afscheidspel voor ons gemaakt. Het is haar laatste week in onze klas en in het spel heeft ze allemaal cadeautjes voor de kinderen verstopt. Wat een knalverrassing.
Na het eten is er nog een heuse Piraten afscheidsfuif.
Wat een gevulde dag. Slaapwel?

Vrijdag 1 juni ‘18
De laatste dag. Dat betekent inpakken, opruimen en wegwezen…. Maar niet met ons hé. Om 10 uur zit alle bagage wel in de auto’s , maar dan begint het terug voor ons. De fietsen houden we nog bij ons voor een leuke fietstocht tot ’s middags. In de namiddag zwemmen we nog een laatste keer naar het subtropische zwembad en dan wordt het hoog tijd om de rit naar Lokeren aan te vatten of we komen nog te laat voor de bus van vier uur!

Wat een week !!!