rode parel – de wonderwaterwereld van juf Liesbeth en juf Vera

refreshOAuth2Token got the following response:
{ "error": "invalid_grant", "error_description": "Bad Request" }using refreshToken 1/atb5EDnuNkPGDqLsaumfE1Bi-8eblqG0WEFI_0f2FW9IgOrJDtdun6zK6XiATCKT

Rode parel – (W)onderwaterwereld – PE 02 juf Liesbeth/Juf Vera

We startte het schooljaar met ons jaarthema de (w)onderwaterwereld en leerden valalles bij over de leuke, speelse wereld diep in de zee.
We verkenden de kleurrijke onderwaterwereld en maken kennis met allerlei gekke diertjes.
We leerden hoe vissen zwemmen, welke dieren er allemaal in de zee leven, of haaien echt gevaarlijk zijn, waar de golven vandaan komen en nog zoveel meer. Maar natuurlijk kregen de zeepaardjes stiekem onze voorkeur, we zijn niets voor niets de zeepaardenklas hé.

Ook deden we heel wat leuke activiteiten. Zo gingen we samen op uitstap en kochten we in de aquariumwinkel (Neon te Lochristi) elke een eigen visje voor in onze klas. In deze winkel kregen we ook heel wat uitleg over hoe we een visje moeten verzorgen, welke soorten vissen er allemaal bestaan, welke voer vissen eten, enz.
In de klas werd onze waarnemingsbak omgetoverd tot een echte aquarium met zand, schelpen, en visjes waar we steeds leuke spelletjes mee konden spelen. Ook leerden we deze visjes sorteren volgens grootte, dikte of kleur. Dit was niet zo gemakkelijk, maar het lukte ons toch al goed.
Samen met juf Tessa deden we ook een schrijfdans met scheerschuim en blauwe verf. Op deze manier konden we heel goed de golven van de zee nabootsen. Wat was het leuk om onze handen eens volledig vuil te maken !
Kijk maar naar onze foto’s, dan kunnen jullie zien hoe leuk we het hadden !

Groetjes,
Het zeepaardenklasje !