Snoezelen voor groot en klein

Met grote trots kunnen we melden dat onze snoezelruimte stilaan tot stand komt!
De snoezelruimte is een sfeervolle kamer waar de kinderen kunnen ‘snoezelen’; een samenvoeging van snuffelen en doezelen.
Snoezel 4.jpg Snoezel 5.jpg Snoezel 6.jpg Snoezel 8.jpg Snoezel 9.jpg sponsor 1.jpg sponsor 3.jpg sponsor 4.jpg sponsor 2.jpg

Het gaat om een ontspanningsgerichte activiteit waar men door selectief aanbieden van zintuiglijke prikkels een belevingswereld creëert, in een sfeervolle omgeving en volgens eigen keuze en tempo; met als doel tot rust te komen, te genieten en contact te bevorderen.
De kinderen kunnen met rustige muziek gewoon wat dommelen op het waterbed, maar er is ook van alles te zien, te doen en te voelen. Door middel van diverse knopjes kunnen geluid, licht of beweging in de ruimte veranderen. Door dit alles kan de snoezelruimte worden gebruikt voor zowel activering als ontspanning.
Dankzij onze sponsors de Ladies Circle Belgium, De Vriendenkring Windekind, Kiwanis Gent Artevelde en Cera hebben wij dit bijzonder project kunnen verwezenlijken.
Er wordt momenteel nog hard gewerkt om deze ruimte zo adequaat mogelijk in te richten om er binnenkort met z’n allen van te kunnen genieten.